Глобальна ініціатива World Cleanup Day!
Учні нашої школи активно долучилися до глобальної ініціативи World Cleanup Day! Цей день об’єднує мільйони людей по всьому світу, і ми з гордістю стали частиною цього руху. Наші учні разом з учителями прибирали шкільну територію та прилеглі вулиці, роблячи свій внесок у чистоту нашої планети.
Кожен із нас може змінити світ на краще, і сьогодні ми це довели.
Дякуємо всім, хто приєднався до акції!

Основна мета вивчення історії – це вберегтися від помилок у теперішньому та майбутньому. Тому історію депортації лемків після Другої світової війни вивчаємо з учнями 11-х класів (уч. історії Христина Пікулицька) за допомогою документального фільму “Транзитний пункт” режисера Олексія Біди.
Ця стрічка розповідає про історію лемків, які опинилася в Переможному на Луганщині, порушує проблему стереотипів, міжетнічних відносин в регіонах та має на меті захистити права постраждалих від військових дій на сході України, першочергово від дискримінації.

У 5-В класі відбувся тренінг “Не мовчи, якщо тебе ображають” (практичний психолог Ростислав Барабаш). Учні обговорили випадки булінгу, вчилися розпізнавати образи та отримали практичні поради щодо дій у складних ситуаціях. Тренінг допоміг учням усвідомити важливість підтримки одне одного та звернення за допомогою до дорослих.

Проєкт Кіберполіції "BRAMA"
Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.
Несвідоме споживання інформації та недостатній рівень інформаційної грамотності стали передумовами спільної для всіх українців проблеми – засилля ворожої пропаганди та фейків. Дезінформація в мережі негативно впливає на свідомість людей та хід війни в цілому, тому користувачі мережі Інтернет мають завжди бути обачними та вміти розпізнавати фейки, пропаганду та дезінформацію.
Щоденно, гортаючи стрічку у своїх соціальних мережах та месенджерах ми натикаємось на інформацію, яка на нашу думку є неправдивою або небезпечною. У свідомої людини виникає природнє бажання прибрати таку інформацію із медіа простору або заблокувати її поширення.
Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вирогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми пропонуємо нашим користувачам стати частиною «BRAMA» https://t.me/+pLG6kLua36s1NDBiЧитати повністю…