Український народ послідовно і мужньо крізь віки йшов до своєї Незалежності. Жага до свободи жила у кожному українському серці і кожному клаптику землі української, яка полита кров’ю своїх героїв, встелена могила борців за незалежнісь України.

У зв’язку з останніми подіями у країні всі жителі нашої держави молять Бога про мир, спокій, єдність і цілісність України.

Не залишилися байдужими до історичних подій нашого краю і першокласники школи № 90. Разом зі вчителькою Чорною Л.М. та батьками діти відвідали музей-криївку УПА, яка розташована у Басівці, “доторкнулись” до історії героїчного військового-патріотичного духу українського народу. Захоплення у школярів викликала розповідь І. Поповича про національного-визвольну боротьбу воїнів УПА, яка по-особливому дозволила відчути дух постанців.

З цікавістю діти та батьки ознайомились з умовами праці підпілників, торкнулисись речей друкарні, побували у підземних кімнатах, з’єднаних між собою переходом; побачили експонати-реліквії, почули розповідь про кожен з них. А зі світлин та портретів дивилися справжні герої, чиє життя є прикладом для сьогоднішнього покоління. Музей-криївка та експонати, зібрані у ньому, – це частиночка історії великої боротьби УПА за волю і незалежність України.

Першокласники вшанували пам’ять героїв і виконали Гімн України, який зазвучав у цьому славетному місці особливо. І кожен учень зрозумів, що потрібно вчитися любити свою землю,як її любили ті, хто загинув за нашу незалежність.

Герої не вмирають! Навіть безіменні! Ми завжди будемо пам’ятати борців за єдність України! Слава Україні!

Л.М. Чорна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *