Після 2-тижневих канікул листопад почався для нас з дистанційного навчання. Але це не привід засмучуватися! Це шанс взяти участь у позашкільній роботі навіть не виходячи зі своєї домівки!

Ось вам підбірка цікавих конкурсів, курсів та віртуальних подорожей, що не тільки урізноманітнить онлайн-навчання, але й дасть можливість спробувати себе у чомусь новому.

“Проби пера”:

  • Цікавитесь історією? Захоплюєтеся Хмельницьким чи Скоропадським (яким саме? 🙂 )? Зняли уже відео для тік-току, де співаєте «Батько наш Бандера»? Тоді напишіть про свого героя/героїню і отримайте корисні призи від видавництва Vivat! Ось посилання на конкурс: https://www.facebook.com/vivat.book.com.ua/posts/2921090334821492
  • Любите читати художню літературу? На уроках української та світової літератури із захватом обговорюєте персонажів та сюжети творів? Для вас конкурс LikoStylos від Технологічного ліцею «Liko-School». Що потрібно робити? Написати фанфік/твір класичної літератури / твір сучасної літератури для дітей чи підлітків / твір з детективного жанру / твір з жанру фантастики або фентезі (чи з елементами цих жанрів), надіслати свою роботу, пройти всі етапи конкурсу і виграти цінний приз! Умови читайте за посиланням: https://liko-school.kiev.ua/component/sppagebuilder/?view=page&id=402
  • Дівчата і хлопці, is fashion your profession? У Львівській обласній бібліотеці для дітей 16-18 листопада відбудеться навчання «Прочитай книгу – напиши код!»: про поєднання ІТ, моди та книг. Детальніше: https://www.facebook.com/lodb.org.ua/posts/5007815149248215

Книги, комікси

  • Поттеромани, тут щось новеньке! Фан-клуб, який організувала сама Дж. Ролінґ: https://www.wizardingworld.com/collections/starting-harry-potter Тут навіть є аудіокнига першої частини в оригіналі у вільному доступі.
  • Агов, любителі Марвел! Ви вже дослідили цей веб-сайт: https://www.marvel.com/ ?

Звісно ж, не забуваймо про традиційні веб-сайти з безкоштовними освітніми курсамиPrometheus“, ВШО, англомовний ресурс Coursera (найактивніше рекомендуємо старшокласникам to improve your communication skills).

Виставки, музеї

  • У Шевченківському гаю були? А їхні подкасти слухали? Ні? Як, досі??? Ось, будь ласка: https://www.youtube.com/playlist?list=PLPTQyn04VIMgvDNDPYrj04uxueEKz3goJ
  • Ви знали, що дуже багато всесвітньовідомих музеїв та галерей мають на своїх сторінках в Інтернеті онлайн виставки або ж навіть віртуальні тури?  Таким чином можна пройтися по залах Лувру чи Британського музею, зекономивши немалі гроші на квитки:
  1. віртуальний тур єгипетськими пам’ятками
  2. будинок-музей Фріди Кало
  3. зали Лурву з підказками
  4. Британський музей
  5. Національний музей Прадо в Мадриді
  6. Метрополітен-музей  в Нью-Йорку
  7. Театр-музей Сальвадора Далі в Фігерасі
  8. Національний музей у Кракові
  9. Музей образотворчого мистецтва у Будапешті
  10. Музей Ізраїлю, Єрусалим
  11. Музей Канади
  12. Смітсонівський музей у Вашингтоні
  13. Ермітаж у Санкт-Петербурзі
  14. Віденська опера
  15. Берлінська філармонія 

У просторах Інтернету ще так багато всього цікавого та корисного! Дистанційне навчання – чудова можливість здобути нові знання, які виходять за рамки шкільної програми, оскільки з’являється більше часу для самоосвіти.  Напишете нам у соцмережах свої ідеї та пропозиції?

Статтю підготувала Пікулицька Х. І., педагог-організатор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *