У рамках Всеукраїнського тижня права у школі відбулося ряд заходів
9 грудня 2019 року учитель Моравська Н.І. провела для учнів 9-В і 9-А класів всеукраїнський урок на тему: “Ти – людина, а значить маєш права”. Дев’ятикласники ознайомились з історичними аспектами прийняття Декларації прав людини і громадянина.


Учитель Моравська Н.І. підготувала разом з дев’ятикласниками тематичну виставку “Права очима дітей”.

10 грудня 2019 року проведено у 9-Б і 9-В класах (уч. Моравська Н.І.) круглий стіл на тему “Права дитини” за участі представника уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Панасенко Т.В. Зустріч присвячена 30-й річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини

10 грудня 2019 року  учні 8-В класу (кл. кер. Гладун С.Б.) відвідали Сихівську бібліотеку, де було проведено «Правовий діалог. Я громадянин України» за участю фахівців соціальної служби Тараса Ковальчука й Ярослава Боляка.  Учні прослухали змістовну лекцію про види домашнього насильства, способи протидії йому, ознайомились із тематичною добіркою літератури, переглянули кліп Анастасії Приходько “Крила”, дійшли висновку, що байдужість та жорстокість у дитинстві може перерости навіть у кримінальну поведінку в дорослому житті. Саме тому так важливо пам’ятати, що кожна людина має право на життя та повагу.

11 грудня 2019 року дев’ятикласники мали можливість поспілкуватися із представником патрульної поліції, лейтенантом Таравською Ю. Тема бесіди “Правопорушення. Юридична відповідальність”, учні отримали відповіді на свої запитання “А що буде, якщо…” (уч. Моравська Н.І.)

Щоб закріпити свої знання з правознавства, команди учнів 9-Б та 10-А і 10-Б класів взяли участь у правничому конкурсі “Правничі ігри” (керівники команд Моравська Н.І., Мукан М.В.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *